Annons

Annons

Kycklinggryta från Thailand

Nu kan du själv laga god mat med inspiration från Asien. Prova kycklinggryta med smak av kokos, röd curry och lime – så otroligt gott och så lätt att göra!

Dela
(0)

Thailändsk kycklinggryta

Mums vad gott! Kycklinggryta med spännande asiatiska smaker som kokos, ingefära, curry och vitlök.

Recept thailändsk kycklinggryta 
med röd curry och ingefära

Den här lättgjorda grytan är riktig festmat med sina härliga, mustiga smaker. Servera gärna nykokt jasminris till.

1 port

1/2–1 msk hackad gul lök
1 liten finhackad vitlöksklyfta
olja till stekning
1 tsk röd thaicurry
1 tsk riven färsk ingefära
saft och rivet skal av 1 lime
1 msk sweet chilisås
ca 2 dl kokosmjölk
100 g frysta wokgrönsaker
1 kycklingfilé, ca 125 g
salt och peppar

Annons

Till servering
kokt ris

Garnering
koriander

Gör så här

1. Fräs lök och vitlök i lite olja utan att det får färg. Tillsätt curry, ingefära, limesaft och -skal. Fräs i 1 min.

2. Tillsätt sweet chilisås, kokosmjölk och grönsaker. Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme i ca 5 min.

3. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg ner i grytan. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar.

4. Koka riset enl anv på förp. Servera grytan med riset och garnera med koriander.

 

Läs mer:

Läcker thaisoppa med kyckling

Asiatiska kycklingspett med dipp

Kyckling med hemlagad chutneysås

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…