Annons

Annons

Lyxig kycklinggratäng med chèvreost

Mustig och smakrik gratäng med kyckling, tomater och chèvreost. Lika god till vardags som till fest. Dessutom är den lättlagad!

Örtdoftande kycklinggratäng

Recept kycklinggratäng med örter

4 port
500 g kycklingfilé
salt och peppar
1 msk smör till stekning
1 röd paprika
1 kruka basilika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater,
400 g
150 g chèvreost
200 g färskost
10 körsbärstomater, ev på kvist

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek dem i smöret tills de fått färg runt om. Skär filéerna i skivor.

2. Skölj och tärna paprikan. Hacka basilikan. Skala och tärna rödlöken, skala och finhacka vitlöken.

3. Koka krossade tomater med paprika, basilika, rödlök och vitlök ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll tomatröran i en smord ugnsform. Lägg i den skivade kycklingen.

5. Smula chèvreosten och blanda med färskosten. Häll blandningen över kycklingen.

6. Toppa gratängen med en kvist körsbärstomater och ställ in 
i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 min. Garnera gärna med några färska basilikablad.

 

Läs mer

Kasslergratäng med pesto

Tacogratäng

Grönkålsgratäng

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs också:

Dela
(322)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…