Annons

Annons

Kycklingbullar med currysås

Har du testat att göra köttbullar av kycklingfärs? I vårt recept smaksätter vi dem med curry, mandel och persilja och serverar med en läcker kokos- och äppelsås.

Kycklingköttbullar med currysås

Kycklingbullar med currysås – recept

4 port

1 gul lök
400 g kycklingfärs
1 ägg
salt och peppar
2 msk hackad persilja
1 tsk curry
1 dl mandelmjöl

Currysås
2 röda äpplen
3 dl kokosmjölk
1 msk curry
1 msk majsstärkelse
1/2 dl hackad persilja
salt och peppar

Annons

Till servering
3 dl ris

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Skala och riv löken. Blanda kycklingfärsen med lök, ägg, salt, peppar, persilja, curry och mandelmjöl. Forma till kycklingbullar och låt vila på blöt skärbräda 10 min.

2. Lägg bullarna på plåt med bakpapper och tillaga i ugn ca 15 min.

3. Currysås: Kärna ur och skär äpplena i skivor. Koka samman kokosmjölk, skivade äpplen och curry. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i såsen. Tillsätt persiljan, salta och peppra.

4. Servering: Koka riset enl anv på förp och servera till kycklingbullarna och såsen.

 

Tips! Välj gärna syrliga äpplen så förhöjs smakupplevelsen.

 

Läs mer:

Kycklingbullar med potatis och sås 

Italienska kycklingköttbullar

Fräsch kycklingburgare

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…