Annons

Annons

Panerad kycklingfilé med örtsmör

Imponera på vännerna med den klassiska festrätten Kyckling Kiev – frasiga paket med spännande överraskning...

Dela
(89)

Kyckling Kiev

Ett härligt ört- och vitlökssmör gömmer sig inuti de panerade kycklingpaketen. Foto: Pontus Ferneman

Recept panerad kycklingfilé med örtsmör

4 port
4 minutfiléer av kyckling
salt, svartpeppar
2 tsk dijonsenap

Örtsmör
100 g rumsvarmt smör
1 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad persilja
1 riven vitlöksklyfta 
(ev pressad)
1 tsk citronsaft

Annons

Panering
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd (gärna panko)
25 g smör
1/2–1 dl olja till stekning
salt, svartpeppar

Servering
600 g mjölig potatis
200 g sugar snaps
citronklyftor

Gilla Hemmets på Facebook

Ugn 150°

Gör så här

1.  Örtsmör: Blanda smöret med gräslök, persilja, vitlök och citronsaft. Forma 4 smala ”korvar” och ställ in i kylen för att stelna.

2. Lägg varje minutfilé i en 
rymlig plastpåse. Banka filéerna tunna. Salta och peppra på båda sidor.

3. Bred senap på ena sidan av varje minutfilé. Lägg örtsmöret på filéerna och rulla ihop. Filéerna ska omsluta smöret. Fäst ev med tandpetare.

4.  Panering: Lägg vetemjöl, uppvispade ägg och ströbröd på var sin tallrik. Doppa kycklingpaketen först i vetemjölet, därefter i ägget och sist i ströbrödet. Se till att paneringen täcker ordentligt. I annat fall kan smöret rinna ut under stekning. Låt kycklingpaketen vila i kylen 1–2 tim.

5. Bryn kycklingen runt om på medelvärme i smör och olja, krydda med salt och peppar. Efterstek i ugn. Sammanlagd stektid ca 25–30 min.

6.  Servering: Skala potatisen och koka 18–20 min. Pressa den i en potatispress. Koka sugar snaps ett par min så att de fortfarande är krispiga. Servera kycklingen med pressad potatis, sugar snaps och citronklyftor.

 

Läs mer:

Ost- och skinkfylld kyckling

Fylld kycklingfilé med limesås

Fetaostfylld kyckling med tomatris


Läs mer om:

Dela
(89)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…