Annons

Annons

Perfekta små munsbitar – krustader med räkor och ost

Fyll minikrustader med smakrik västerbottensost och toppa med limemarinerade räkor – tänk att något så litet kan vara så gott!


Dela
(1)

Krustader med räkor och ost

Mums vad gott på mingelfesten! Bjud på smakrika krustader med marinerade räkor. Foto: Anders Norrsell

Recept räkfyllda krustader

24 minikrustader
100 g riven västerbottensost
1 ägg
1 dl vispgrädde
salt och peppar

Marinerade räkor
200 g skalade räkor
saft av 1/2 lime
rivet skal av 1 lime
1/2 förp krasse

Annons

Garnering
krasse

Ugn 150°


Gör så här

1. Fyll krustaderna till hälften med ost. Blanda ägg och grädde, salta och peppra.

2. Fyll krustaderna med äggblandningen och grädda i ugnens mitt, 12–15 min.

3. Marinerade räkor: Blanda räkor, limesaft, limeskal och klippt krasse.

4. Toppa krustaderna med räkorna och garnera med lite klippt krasse på toppen.

Tips! Krustaderna kan du förbereda i god tid liksom räkorna, men vänta med att lägga på räkorna till strax före servering. De gör att krustaderna förlorar sin spänst.

 

Läs mer:

Fetaostfyllda krustader

Läckra kantarellkrustader

Kalasgott med laxkrustader


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…