Annons

Annons

Krispiga kycklingsticks

Panera strimlad kycklingfilé i ströbröd, gärna det japanska ströbrödet panko, så blir den extra krispig och frasig! Servera med vitlökssås.

Dela
(76)

Krispiga kycklingsticks

Extra krispig blir den strimlade kycklingen när du doppar den i ströbröd före stekning. Foto: Pontus Ferneman

Recept krispiga kycklingsticks

1 port

1 kycklingbröstfilé
1 msk idealmjöl
1 ägg
1/2 dl ströbröd, gärna panko
1 msk smör till stekning

Ugnsgrönsaker
1 morot
1 liten squash
1 liten rödlök
2–3 msk olivolja
salt, peppar

Annons

Vitlökssås
1 dl grekisk yoghurt
1 liten vitlöksklyfta, riven
1 msk färsk timjan
salt, peppar

Garnering
timjan

Ugn 225°

Gör så här

1. Skär bröstfilén i tre delar på längden.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Panera strimlorna genom att doppa dem i idealmjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.

3. Stek kycklingstrimlorna i smöret på medelvärme, ca 7–8 min. Känn med en sticka att kycklingen är färdig. Vätskan som rinner ut ska vara klar.

4. Ugnsgrönsaker: Skär morot och squash i stavar, rödlöken i klyftor. Blanda med olivoljan, salta och peppra. Baka i ugn ca 20 min.

5. Vitlökssås: Blanda yoghurt, vitlök och timjan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk timjan.

Obs! Receptet är beräknat till 1 person.


Läs mer om:

Dela
(76)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…