Annons

Annons

Kolagott i glas

Efterrätter i glas uppskattas alltid. Här varvar vi hallon och rårörda lingon med kolasås, chokladgrädde och kaksmulor. En enkel, snabbfixad och supergod efterrätt som passar perfekt i juletid.

Annons

Koladessert med lingon

8–10 glas

200 g hallon
50 g rårörda lingon
75 g chokladcookies el andra småkakor

Chokladgrädde
2 dl vispgrädde
2–3 msk kakao
2 msk florsocker

Kola
1 burk karamelliserad mjölk
2 msk vispgrädde

Gör så här

1. Chokladgrädde: Vispa grädde, kakao och florsocker samtidigt så att grädden inte grynar sig.

2. Kola: Rör ihop karamelliserad mjölk och grädde till en slät kolasås.

3. Fördela halva mängden hallon och lingon i låga glas.

4. Häll över kolasås. Klicka över lite grädde vid ena sidan.

5. Smula sönder kakorna. Strö dem och resterande bär överst i glasen.

 

Läs mer:

Tiramisu med karamellkräm

Servera desserten med stil

Sprakande nyårsdessert

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…