Annons

Annons

Julens godaste syltgrottor

Till jul fyller vi syltgrottorna med lingonsylt och smaksätter mördegen med pepparkakskrydda. För dig som vill ha ett recept på klassiska syltgrottor med en julig twist!

Annons

Syltgrottor

ca 36 st små

200 g smör, mjukt
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1–2 tsk pepparkakskrydda

Fyllning
3/4 dl lingonsylt
3/4 dl lingon (frysta går bra)
lingon

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Blanda samman resten av ingredienserna och tillsätt dem. Rör samman till en deg.

2. Rulla degen till en längd. Skär i bitar och rulla till bollar. Lägg i småbrödsformar. Tryck en fördjupning i varje.

3. Fyllning: Blanda lingonsylten med lingon. Lägg en klick i varje fördjupning.

4. Grädda mitt i ugnen 10–12 min.

 

Läs mer 

Mjuk pepparkaka

Pepparkakssnitt

Pepparkakscheesecake

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(476)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…