Annons

Annons

Klassiska mandelmusslor med apelsingrädde

Vårt allra bästa recept på klassiska mandelmusslor! Vi serverar julens godaste kaka med frisk apelsingrädde.

Annons

mandelmusslor med apelsingrädde

ca 25 st

Mandelmusslor
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl mandelmjöl
3 dl vetemjöl
1 ägg
smält smör till pensling

Fyllning
3 dl vispgrädde
rivet skal av 1 apelsin
1 msk pressad apelsinsaft
2 apelsiner

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör ihop smör, socker, mandelmjöl och vetemjöl. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degbollen och låt den ligga kallt 1 tim.

2. Pensla mandelmusselformar med smält smör. Dela degen i ca 25 bitar. Tryck ut degen i formarna. Ställ formarna på en plåt. Grädda mandelmusslorna tills de fått lite färg, ca 12 min. Knacka loss dem ur formarna så fort de svalnat något.

3. Fyllning: Vispa grädden och blanda apelsinskal och -saft. Spritsa eller klicka ut grädden i formarna. Skala och skär bort hinnorna på apelsinerna så att du får hinnfria klyftor. Garnera med klyftorna.

Tips 1! Du kan också baka kakorna i engångsformar av aluminiumfolie.

Tips 2! Tänk på att knacka kakorna ur formarna så fort de svalnat litegrann.

 

Läs mer:

Mandelmusslor med hjortronsylt

Julens godaste syltgrottor

Pepparkakssnitt

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…