Annons

Annons

Klassisk kalops med rårörda lingon

Sugen på klassisk husmanskost? Laga kalops och servera med potatis och rårörda lingon. Ju längre grytan får 
koka, desto godare blir 
den!

Dela
(229)

Klassisk kalops

Både praktiskt och gott med en gryta som puttrar på spisen medan du kan ägna dig åt annat!

Recept klassisk kalops med rårörda lingon

4 port

600 g nötkött utan ben
2 gula lökar
smör till stekning
salt och peppar
10 kryddpepparkorn
1 lagerblad
5 dl vatten
2 morötter
1 msk majsstärkelse till redning
färsk timjan

Annons

Serveringsförslag
kokt potatis
rårörda lingon el
pressgurka

Gör så här

1. Putsa köttet och skär i tärningar, ca 3×3 cm. Skala och skiva löken. Bryn kött och lök i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en gryta.

2. Tillsätt kryddpeppar, lagerblad och vatten. Koka i 45–60 min.

3. Skala och skär morötterna i slantar, lägg i grytan och koka ytterligare 15 min.

4. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i grytan, låt koka några min. Klipp över färsk timjan.

Tips! Perfekt att laga en dag i förväg och även att frysa in.

 

Läs mer:

Köttgryta med paprika

Kryddig köttgryta med apelsinsallad

Klassisk biff stroganoff

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(229)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…