Annons

Annons

Julens godaste coleslaw

Kål, äpplen och russin i en härligt krämig coleslaw med julens smaker. Gör gärna salladen i förväg så kommer smakerna fram ännu mer.

Julig coleslaw med äpple

Coleslaw på julbordet? Ja! I vårt recept blandar vi äpple och olika sorters kål. Så enkelt och så gott.

Julig coleslaw – recept

8 bufféportioner
300 g rödkål
300 g vitkål
1 rödlök
2 tsk salt
2 äpplen
1 dl russin, gärna gula
1 dl majonnäs
1/2 dl grov senap
2 msk äppelcidervinäger
1/2 krm salt
1 krm malen svartpeppar

Annons

Garnering
persilja

 

Gör så här

1. Ansa och strimla röd- och vitkål fint, gärna med en mandolin. Skala och finhacka rödlöken. Lägg lök och kål i en bunke och strö över saltet.

2. Ställ blandningen under press över natten. Ta bort pressen och krama ur överflödig vätska.

3. Kärna ur och finstrimla eller grovriv äpplena. Blanda ner äpple och russin i kålblandningen.

4. Blanda majonnäs, senap, vinäger, salt och peppar. Vänd ner majonnäsblandningen i kålblandningen.

5. Lägg upp allt i en skål. Garnera med persilja.

 

Läs mer:

Julens godaste sallad

Så griljerar du julskinkan – tips och recept 

Snabba julbordet – klart på TRE timmar

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…