Annons

Annons

Indisk fiskgryta på bara 20 min!

På bara 20 minuter lagar du världens godaste fiskgryta med läckra smaker från Indien. 

Annons
Indisk fiskgryta på bara 20 min!

Fiskgryta med smaker från Indien.

4 portioner
2 msk olivolja
1 strimlad gul lök
2 skivade vitlöksklyftor
2 tsk curry
2 tsk malen koriander
1 tsk malen ingefära
1 tsk chiliflakes
1⁄2 tsk gurkmeja
2 frp kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
500 g broccoli i buketter
500 g lax i bitar
1 tsk salt
ev 1⁄2 strimlad röd chili

Hetta upp olja i en kastrull. Stek lök och vitlök med kryddorna under omrörning tills löken mjuknat men inte fått färg. Häll i kokosmjölk och vatten, koka upp och sjud ca 10 min.

Lägg i broccoli och lax. Sjud under lock 3–5 min. Smaka av med salt och servera ev med strimlad chili.

Tips! Variera med vit fisk eller räkor!

 

Receptet kommer från Sara Begners kokbok Mera Veckans favoriter (Norstedts).

Middag på bara 30 minuter

 

Läs mer:

Nyttig och supergod mat för hela veckan

Bästa vardagsmaten enligt svenska folket

Vardagsvego – 10 enkla recept 

 

Recept: Sara Begner

Foto: Coop

Läs också:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…