Annons

Annons

Saftig hallonbutterkaka

Så här års vill man gärna 
använda sommarbären som fyllning i vetebrödet. 
Butterkaka med hallon blir både saftigt och vackert!

Dela
(54)

Butterkaka med hallon i långpanna

Bär i fyllningen gör vetebrödet extra saftigt. Foto: Pontus Ferneman

Recept butterkaka med hallon i långpanna

32 st

100 g smör
1½ dl vispgrädde
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
½ tsk salt
1½ dl strösocker
14 –16 dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör, mjukt
2 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
½ liter hallon
11/2–2 dl strösocker

Annons

Pensling
1 ägg
100 g flagad mandel

Ugn 225°

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull. Blanda i grädde och mjölk, låt blandningen bli 37°. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt degspadet, salt, socker och nästan 
allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt i 30–40 min.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut 
degen till en rektangel, ca 65×30 cm stor.
3. Fyllning: Blanda smör, vaniljsocker och florsocker och bred blandningen över degen. Mosa hallonen lätt med en gaffel. Fördela dem på degen, strö över socker och rulla ihop.
4. Skär rullen i 32 bitar. Lägg bullarna ganska glest i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek under bakduk ca 30 min.
5. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min.

 

Läs också: Här är bakprylen vi inte klarar oss utan


Läs mer om:

Dela
(54)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…