Annons

Annons

Mustig grönsaksgryta med yoghurt

Nyttig, lättlagad och smakrik grönsaksgryta med smak av spiskummin och koriander. Servera med lite yoghurt och ris!

Dela
(0)

recept-gronsaksgryta

Mustig gryta med massor av grönsaker och kryddor.

 

Mustig grönsaksgryta – recept 

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 medelstor morot
1/2 msk olja
2 dl grönsaksbuljong
1 krm spiskummin
1 krm malen koriander
1 krm salt
1/2 krm cayennepeppar
1⁄3 burk kikärter (à 400 g)
1 msk tomatpuré
1 msk finhackad persilja

Annons

Till servering
1 port ris
1 msk turkisk yoghurt

 

Gör så här

1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Riv moroten. Fräs lök, vitlök och morot i olja i några min utan att det får färg. Tillsätt buljong och låt koka ca 10 min under lock. Tillsätt kryddorna.

2. Skölj av kikärterna och tillsätt dem och tomatpurén i grytan. Låt allt bli genomvarmt. Tillsätt persilja.

3. Servering: Koka riset enl anv på förp. Servera grytan med ris och en klick yoghurt.

 

Receptet är beräknat för 1 portion.

 

Läs mer:

Hemmagjorda fiskpinnar med gräslökssås 

Varm brysselkålssallad med rostbiff 

Löksoppa med brödkrutonger 

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman



Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…