Annons

Annons

Bjud på pampig (och lättfixad) glassbomb

Vill du bjuda på en extra festlig dessert? Satsa på en glassbomb! Den ser pampig ut, smakar gott och är superenkel att göra. Servera den med massor av snövita minimarshmallows och röda bär!

Dela
(57)

Lättlagad glassbomb

Festlig och lättlagad glassbomb – recept

 

8–10 port

2 liter jordgubbsglass

Fyllning 1
½ liter hallonsorbet

Fyllning 2
1/2 päronglass

Garnering
florsocker
hallon
vinbär
jordgubbar el smultronjordgubbar
minimarshmallows

Annons

 

Gör så här

1. Ställ en 2½-liters och en 1-liters skål i frysen så att de blir riktigt kalla. Låt jordgubbsglassen mjukna.

2. Lägg jordgubbsglassen i den stora formen och placera den lilla formen i. Tryck till med den lilla skålen så att glassen trycks ut mot sidorna. Låt stå i frysen 1 tim.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Fyllning 1 & fyllning 2: Låt hallonsorbeten och päronglassen mjukna något. Ta bort den lilla skålen, det går lätt om du häller lite varmt vatten i den.

4. Lägg i ett lager hallonsorbet, bred med en sked så att ytan blir jämn. Lägg på ett lager päronglass och fortsätt tills hålet är fyllt. Täck med folie och låt stå i frysen minst 6 tim.

5. Ta ut ur frysen 20–30 min före serveringen. Doppa ner skålen i varmt vatten, stjälp upp glassbomben på ett fat.

6. Garnering: Pudra över lite florsocker. Strö röda bär och marshmallows på och runt glassbomben.

Tips! Lägg en liten virkad spetsduk över glassbomben och pudra över florsocker så får du ett fint mönster.

 

Vill du ha tips på fler festliga efterrätter?

Lätt och lyxigt med glass till nyårsfesten 

Lyxig tjinuskitårta

Bjud på läcker nöttårta

 

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(57)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…