Annons

Annons

Lättbakat filmjölksbröd med lingon

Otroligt gott och lättbakat bröd som inte behöver jäsa! Med vårt recept är det bara att röra ihop degen, hälla upp den i formar och grädda. Filmjölksbrödet blir extra saftigt tack vare torkad frukt, lingon och massor av nyttiga frön.

Annons

Lättbakat filmjölksbröd

2 bröd

4 dl havregryn
5 dl fullkornsdinkelmjöl
6 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
75 g torkade fikon
50 g torkade aprikoser
9 dl filmjölk
1 dl ljus sirap
1 dl lingon

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Blanda havregryn, dinkelfullkorn, vetemjöl, salt, bikarbonat, nästan alla linfrön och pumpafrön i en skål.

2. Skär fikonen och aprikoserna i bitar. Tillsätt dem i skålen tillsammans med filmjölk, sirap och lingon. Rör samman till en kladdig smet. Fördela smeten i två smorda brödformar, à ca 1½ liter. Strö över lite linfrön och pumpafrön.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 tim 20 min. Låt vila i formen, ca 10 min, innan brödet tas ur formen.

 

Läs mer

Valnötsbaguetter

Vörtbröd med lingon

Lättbakat brytbröd

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…