Annons

Annons

Chokladdoppad fikonkonfekt

Hemgjorda, chokladdoppade konfektbitar med marsipan, fikon och konjak. Himmelskt gott julgodis som dessutom är lätt att göra!

Annons

fikonkonfekt

ca 35 st

75 g torkade fikon
½–¾ dl rom el konjak
300 g marsipan el mandelmassa
200 g mörk choklad
25 g ljus choklad

 

Gör så här

1. Skär fikonen i små bitar. Lägg dem i en burk. Häll på rom eller konjak så att det nästan täcker. Sätt på locket och låt stå och dra några tim, gärna över natten.

2. Låt fikonen rinna av. Rulla in en bit fikon i marsipan eller mandelmassa.

3. Hacka och smält den mörka chokladen över vattenbad. Doppa konfektbitarna i chokladen. Låt stelna på bakpapper.

4. Hacka och smält den ljusa chokladen. Ringla den över konfekten. Låt stelna.

 

Läs mer:

Festliga dammsugare

Gör vårt glutenfria julgodis

Lättfixat och ljuvligt julgodis

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…