Annons

Annons

Cream cheese-chilibröd i långpanna

Lättbakat långpannebröd som får sin goda smak från cream cheese, paprika och chili. Njut det nygräddat – då är det som allra godast!

Dela
(1)

brod-cream-cheese-chili-recept

Vårt långpannebröd med cream cheese och chili passar bäst att äta när det fortfarande är lite ljummet. Bild: Pontus Ferneman

Recept Cream cheese-chilibröd

ca 27 bitar

8 dl dinkelmjöl, siktat

1 msk bakpulver

2 tsk salt

4 dl mjölk

1 dl olja

½ msk honung

Fyllning

1 röd chili, finhackad

125 g färskost, t ex philadelphiaost

ca ½ dl röd paprika, finhackad

Annons

1 tsk spiskummin

1–2 pressade vitlöksklyftor

½ tsk salt

1 dl riven ost

Garnering

ca 2 dl riven ost

lite flingsalt

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Fyllning: Blanda chili, färskost, paprika, spiskummin, vitlök, salt och ost.

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölken, oljan och honungen. Blanda snabbt samman till en deg.

3. Häll upp degen i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper som penslats med lite olja. Tryck ut degen med hjälp av oljade händer. Tryck gropar i degen och lägg i fyllningen.

4. Garnering: Strö över riven ost och lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen, 15–20 min.



Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…