Annons

Annons

Citron- och hallonrutor med vaniljströssel

En underbar kaka att bjuda på när det är fest. Den räcker till 30 personer! Vill du göra rutorna extra festfina kan du servera dem med spritsad grädde och extra hallon.


Dela
(0)

Citron & hallonrutor

Ljuvliga rutor som räcker till många. Festa till det med grädde och extra bär! Foto: Anders Norrsell

Recept citron- och hallonrutor i långpanna

30–35 rutor

225 g smör, rumstemp
31/2 dl florsocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 11/2 citron
saft av 1 citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g hallon

Annons

Vaniljströssel
75 g smör
11/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
11/2 tsk vaniljsocker

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa smör och florsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje ägg. Tillsätt vaniljsocker, citronskal och citronsaft. Rör om.

2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×20 cm, med bakplåtspapper. Strö över hallonen.

3. Strössel: Arbeta ihop smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig massa. Strö det över kakan.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min, känn med sticka att den är klar. Skär i rutor vid servering.

 

Läs mer:

Saftiga blåbärsrutor i långpappa

Hallonrutor med choklad och kokos

Citronrutor i långpanna med kokos



Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…