Annons

Annons

Chorizo med bönsalsa och paprikasås

Gör en strut av tortillabröd och servera den goda bönsalsan och chorizon i! Perfekt korvlunch som du snabbt svänger ihop.

Dela
(0)

Chorizo med bönsalsa

Ju kryddstarkare korv du väljer desto hetare blir rätten! Foto: Pontus Ferneman

Recept kryddig korv med 
bönsalsa & 
paprikasås i tortillabröd

1 port

1–2 chorizokorvar
1 tsk smör

Bönsalsa
1/2–1 dl bönor, gärna blandade sorter
2 msk majskorn
2 msk tärnad paprika, gärna blandade färger
1/2 finhackad rödlök

Annons

Sås
2 msk grekisk yoghurt
1 msk ajvar

Servering
1 tortillabröd
ev 3–4 färska korianderblad

Gör så här

1. Skär korven i sneda bitar. Stek i smör till fin färg.

2. Bönsalsa: Skölj bönor och majskorn noga. Låt rinna av och lägg i en skål. Blanda bönor och majs med paprikatärningar och lök.

3. Sås: Rör ihop yoghurt och ajvar till en sås.

4. Servering: Gör en strut av tortillabrödet. Lägg bönröran i brödet. Toppa med chorizobitar och klicka över lite sås. Dekorera med koriander.

 

Receptet är beräknat för en person.

 

Läs mer:

Krämig pastagratäng med chorizo

Grillad korv med potatissallad

Baconlindad korv och rostad potatis


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…