Annons

Annons

Chokladrutor med tryffelglasyr

Vem kan motstå en saftig chokladkaka toppad med ljuvlig chokladtryffel och chokladgarnering? Baka påskens läckraste godbitar i långpanna och njut av triss i choklad!

Dela
(133)

Chokladrutor med tryffelglasyr

Med mycket choklad i kaka och topping är det här en riktig dröm för gottegrisen.

Recept chokladkaka med chokladtryffel

20 st rutor

175 + 150 g mörk choklad
150 g smör, mjukt
4½ dl strösocker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Tryffelglasyr
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
2 msk smör, mjukt

Annons

Garnering
20 st chokladägg
strössel

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält 175 g choklad. Rör samman smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner den smälta chokladen.

2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Hacka 150 g choklad grovt. Sikta ner mjölblandningen och vänd ner den hackade chokladen i smeten.

3. Häll smeten i en form, ca 22×30 cm, med bakpapper.

4. Grädda i mitten av ugnen,
 25–30 min. Låt svalna.

5. Tryffelglasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta. Rör ner sirap och smör. Rör samman till en slät glasyr. Låt svalna och stelna till lite innan den breds på kakan. Låt stelna.

6. Garnering: Skär kakan i rutor och dekorera med choklad
ägg och strössel.

 

Läs mer:

Chokladrutor med mockaglasyr

Lyxiga chokladrutor med fruktmousse

Härligt sega chokladrutor i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(133)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…