Annons

Annons

Lyxiga chokladrutor med fruktmousse

Lyxiga chokladrutor som du snabbt och enkelt bakar i långpanna. Vi toppar långpannekakorna med en len apelsin-, mango- och passionsmousse. Perfekt när du vill bjuda många på fika!

Dela
(201)

chokladrutor med fruktmousse

Recept chokladrutor i långpanna

24 st

200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
100 g mörk choklad
1½ dl matlagningsgrädde

Mousse
3 gelatinblad
2½ dl vispgrädde
2 äggulor
½ dl florsocker
2 msk konc apelsinjuice
3/4 dl mixad mango
fruktkött från 3–4 passionsfrukter

Annons

Garnering
apelsinskal
ev 3–4 passionsfrukter
citronmeliss

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Rör ägg och socker lätt pösigt.

2. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ner blandningen i 
smeten och vänd försiktigt runt tills det blandats. Hacka chokladen. Rör ner den, grädde och smält smör i smeten.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna.

4. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker poröst. Låt juicen knappt koka upp. Ta från värmen. Lägg gelatinbladen i juicen, rör tills de smält. Tillsätt mango och passionsfrukt. Blanda gelatinblandningen med äggulesmeten. Vänd i grädden.

5. Bred ut moussen över kakan. Låt stå i kylen några tim tills den stelnat. Skär i rutor.

6. Garnering: Dekorera med rivet apelsinskal och/eller passionsfrukt samt citronmeliss.

 

Läs mer:

Chokladrutor med vit glasyr

Chokladrutor med mango

Lyxiga chokladrutor med apelsin

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(201)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…