Annons

Annons

Choklad- och nötbräck med havssalt

Vill du göra eget julgodis men tycker inte att du har tid? Då har vi lösningen! Smält choklad och strö över nötter och andra godsaker, låt stelna och bryt sedan i bitar – vips så har du fixat julens snabbaste (och godaste) godis.

Annons

Choklad- och nötbräck

 

150–200 g blandade nötter & mandel
ca 300 g mörk choklad av bra kvalitet
flingsalt

 

Gör så här

1. Rosta nötter och mandel lätt i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna.

2. Hacka och smält chokladen. Häll den på ett bakpapper. Strö på nötterna och lite flingsalt. Låt stelna.

3. Bryt eller skär i bitar.

 

Tips! Använd gärna en smaksatt choklad om du vill variera lite! Det går även bra att strö på marshmallows, hackat godis eller torkad frukt ovanpå chokladen.

 

Läs mer:

3 tips på smaskigt julgodis

Lättfixat och ljuvligt gott julgodis

Handgjorda nutellapraliner

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs också:

Dela
(82)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…