Annons

Annons

Chili con carne och quesadillas

Ska man på vinterpicknick är det gott att värma sig med en läcker chili con carne och ostfyllda tortillabröd i backen – följ våra enkla recept, packa matsäcken och ge dig av!

Dela
(0)

Chili con carne

 

Recept: Chili con carne med quesadillas 

4 port

1 rödlök
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
1 burk krossade tomater, 400 g
1 tsk finhackad chili
1 tsk oregano
2 paprikor
1 frp kidneybönor, ca 250 g avrunnen vikt
salt och peppar

Annons

Till servering
1½ dl crème fraiche
4 msk riven ost
gräslök

Quesadillas
4 tortillabröd
100 g riven ost

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Skala och hacka löken, stek den glansig i olja i en gryta. Skala och finhacka vitlöken, rör ner 
i grytan tillsammans med köttfärsen. Stek tills allt fått färg.

2. Tillsätt krossad tomat, chili och oregano. Låt puttra 10 min.

3. Ansa och skär paprikorna i
bitar. Rör i paprika och kidney-
bönorna. Smaka av med salt och peppar.

4. Servering: Blanda crème fraiche och ost. Klicka blandningen på chilin och strö över hackad gräslök.

5. Quesadillas: Lägg 2 tortillabröd på en plåt med bakpapper, strö över ost och lägg ytterligare 2 bröd ovanpå. Tryck till lätt med handen.

6. Tillaga i ugn, 5–6 min så osten smälter. Skär i bitar.

 

Läs mer:

Chili con carne med guacamole

Quesadillas med mango chutney

Färsgryta med timjan och citron

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…