Annons

Annons

Laxtartar med citronkräm

Mingla och mys! Satsa på läcker plockmat som funkar fint att förbereda. Låt lax, grönsaker och en frisk citronkräm i sällskap av ett glas vin sätta stämningen!

Dela
(0)

Laxtartar med citronkräm

Underbar bufférätt som kan förberedas och förvaras svalt. Foto: Anders Norrsell

Recept lättlagad laxförrätt i glas

8–10 små glas

ca 180 g salmalax el fröyalax
4 salladslökar
5 cm gurka
rivet skal och saft av 1/2 citron
3 msk finhackad dill
2 msk riven pepparrot
2 msk rapsolja
salt och svartpeppar

Annons

Citronkräm
1 1/2 dl crème fraiche
rivet skal av 1/2 citron
1/2 msk pressad citronsaft
1 tsk flytande honung

Garnering
dill


Gör så här

1. Skär laxen i små tärningar. Ansa och strimla salladslöken. Tärna gurkan.

2. Blanda lax, salladslök, gurka, citronskal och -saft, dill, pepparrot, olja, salt och peppar.

3. Citronkräm: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Tillsätt citronskal och -saft. Smaka av med honung, salta och peppra.

4. Varva laxröra och citronkräm i små glas. Garnera med dill.

 

Läs mer:

Laxtartar med pepparrotskräm

Läcker laxrulle

Krämig laxpannacotta


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…