Annons

Annons

Ljuvliga biskvier med vit choklad

Tänk dig att få sätta tänderna i en mjukseg mandelbotten toppad med mjölkchokladtryffel och doppad i vit choklad... Visst låter det som himmelriket! Baka och bjud på våra drömgoda biskvier – de kommer garanterat att uppskattas!

Dela
(0)

Biskvier med vit choklad

Med mjölkchokladtryffel, vit choklad och mandelmassa blir de här biskvierna oemotståndliga!

Recept biskvier med mjölkchokladtryffel och vit choklad

ca 30 st
400 g mandelmassa
2 äggvitor

Fyllning
250 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
25 g smör, mjukt

Garnering
150–200 g vit choklad
ev några droppar röd hushållsfärg

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Riv mandelmassan och rör den smidig med äggvita. Spritsa eller klicka ut små kakor på plåt med bakpapper. Platta ev till dem något.

2. Grädda i mitten av ugnen, 
12–15 min. Låt svalna.

3. Fyllning: Smält chokladen tillsammans med grädden över vattenbad. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smöret klickvis. Rör samman till en slät kräm. Låt stelna till bredbar konsistens.

4. Bred krämen toppigt på undersidan av kakorna. Låt stelna i kylen.

5. Garnering: Smält chokladen, färga den rosa med hushållsfärg. Doppa kakorna 
i choklad. Låt stelna.

 

Läs mer:

Daimbiskvier

Ljuvliga citronbiskvier

Oemotståndliga tryffelbiskvier

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…