Annons

Annons

Bakad färskpotatis med stenbitsrom

Som en miniversion av bakpotatis med läcker fyllning av stenbitsrom och gräddfil – perfekta munsbitar till mingelfesten!

Dela
(0)

Bakad färskpotatis med stenbitsrom

Rommens sälta gifter sig 
väldigt väl med gräddfilens syrlighet och potatisens milda smak. Foto: Anders Norrsell

Recept potatis med stenbitsrom och gräddfil

15 små färskpotatisar el delikatesspotatisar
1 msk olivolja
flingsalt

Fyllning
1 dl gräddfil
80 g röd stenbitsrom
gräslök

Ugn 200°


Gör så här

1. Skrubba potatisarna och torka dem. Pricka hål i dem med en gaffel och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Pensla med olja, strö över salt.

Annons

2. Baka potatisarna i ugnens
nedre del ca 30 min. Vänd på dem efter halva tiden.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Skär ett kryss i potatisarna. Tryck till med fingrarna över krysset så att de öppnar sig.

4. Fyllning: Fördela gräddfilen i kryssen. Klicka på rom och toppa med gräslök.

 

Läs mer:

Färskpotatis med gubbröra

Småpotatis med laxtopp

Potatistorn med räkor


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…