Annons

Annons

Baconlindade färsspett med örtsås

Inlindade i bacon blir de här färsspetten riktigt saftiga och goda! Gör en fräsch vitlökssås med mynta och servera till.

Dela
(53)

Baconlindade färsspett med östsås

Njut fredagskvällen med festliga spett – inlindade i bacon blir de riktigt saftiga och goda! Foto: Erik Karlsson

Recept baconlindade färsspett med örtsås

4 port

grillspett av trä

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 skivor vitt bröd

1/2 dl mjölk

400 g blandfärs

salt och peppar

3 kvistar rosmarin

140 g bacon

1 msk olivolja

Couscous

Annons

4 dl couscous

1 grönsaksbuljongtärning

1–2 tomater

2–3 msk hackad persilja

Örtsås

1/2 gurka

1 dl turkisk yoghurt

1 msk citronsaft

1 msk olivolja

3 msk hackad mynta

1 vitlöksklyfta

Ugn 200°

 

Gör så här:

1. Lägg grillspetten i blöt, ca 30 min. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär bort kanterna på brödet, lägg det i mjölken så att det blöts upp, blanda med färs, kryddor, lök och vitlök.

2. Forma färssmeten och trä upp på grillspett. Linda bacon runt. Stek färsspetten i stekpanna i olja el i ugn ca 15 min.

3. Couscous: Koka couscous enl anv på förp, med buljongtärningen. Tärna tomat och blanda ner i couscousen. Vänd ner persiljan.

4. Sås: Riv gurkan. Blanda gurka, yoghurt, citronsaft och olja. Rör ner myntan, pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.

 

Läs mer:

Makalöst god baconlindad köttfärslimpa

Färsbiffar i krämig senapssås

Krämig pannkaksrulle med tacofärs

 


Läs mer om:

Dela
(53)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…