Annons

Annons

Äppelmarinerad flintastek med potatissallad

Låt flintasteken marinera länge så att den riktigt drar åt sig alla de goda smakerna. Sedan behöver den bara en liten stund på grillen. Vill du lyxa till det så servera en läcker potatissallad med sparris och hemlagad chipotlesås till!

Dela
(1)

Äppelmarinerad flintastek

Chipotlepasta (rökt chili) 
sätter sting på såsen som vi serverar till flintasteken. Foto: Anders Norrsell

Recept marinerad flintastek och potatissallad

4 port

ca 1 kg flintastek

Marinad
3 msk äppeljuice
3 msk soja
3 msk olivolja
3 msk riven färsk ingefära
2 tsk mald koriander

Chipotlesås
2 dl turkisk yoghurt
100 g färskost, t ex philadelphiaost
1 msk chipotlepasta
salt och peppar

Annons

Lyxig potatissallad
1 knippe grön sparris
150 g sugar snaps el 
sockerärter
1 kg kokt färskpotatis
1 knippe rädisor
3 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
3 msk hackad dill

Gör så här

1. Marinad: Blanda juice, soja, olja, ingefära och koriander.

2. Skär några snitt i svålen på flintasteken. Lägg steken i en plastpåse och häll marinaden över. Marinera köttet 3–4 tim eller över natten i kylen. Vänd steken efter halva tiden.

3. Sås: Blanda yoghurt, färskost och chipotlepasta, smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt till servering.

4. Potatissallad: Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola av i kallt vatten och låt rinna av, dela i bitar.

5. Koka sugar snapsen i lättsaltat vatten ca 1 min. Spola av i kallt vatten och låt rinna av. Skär potatisen i bitar. Halvera rädisorna. Blanda allt i en skål.

6. Blanda olja, vitvinsvinäger och dill och häll över potatissalladen. Blanda försiktigt.

7. Grilla flintasteken ca 15 min per sida. Vänd köttet flera gånger under tiden.

 

Läs mer:

Kotlett med äppelglaze

Tacokryddad fläskytterfilé i tortillabröd

Grillad karré med vitlöksmarinad


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…