Annons

Annons

Ägghalvor med silltopp

Ägghalvor toppade med sill är trevligt som entrérätt eller på en buffé på julen. Tänk bara på att inte lägga sillsalladen på ägghalvorna förrän strax före servering.

Dela
(0)

Ägghalvor med silltopp

Ägghalvor med sillröra på toppen. Enkelt och gott på julbordet.

Ägghalvor med sillröra – recept

4–6 port
1/2 förpackning 5-minuterssill à 420 g
3 inlagda rödbetor
1 saltgurka
1/2 syrligt vinteräpple
1 bit purjolök, ca 5 cm
2 msk crème fraiche
3 ägg

Topping
crème fraiche
dill
äpple

Annons

Gör så här

1. Låt sillen rinna av. Tärna den. Skär rödbetor och saltgurka i tärningar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Ansa och strimla purjolöken.

2. Blanda sill, rödbetor, saltgurka, äpple och purjolök med crème fraiche.

3. Koka äggen, de ska vara hårdkokta, och spola dem kalla. Skala och skär äggen i halvor. Vill de inte stå stadigt, så skär av en liten bit undertill.

4. Lägg en klick sillsallad på varje ägghalva. Toppa med crème fraiche, dill och en liten äppelklyfta.

 

Läs mer:

Julens godaste sallad

Så griljerar du julskinkan – tips och recept 

Snabba julbordet – klart på TRE timmar

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…