Annons

Annons

Kyckling med 
bacon och caesarsås

Här får de saftiga kycklingfiléerna 
härlig smak av 
senap och bacon och den hemgjorda 
caesarsåsen lyfter 
rätten till nya höjder!

Dela
(317)

Kyckling med bacon och caesarsås

Servera baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad potatis och krämig sås! Foto: Pontus Ferneman

Recept 
kyckling med 
bacon och caesarsås

1 port

2–3 kycklinglårfiléer
1–2 tsk dijonsenap
2–3 skivor bacon
1 tsk smör

Caesarsås
1–11/2 dl god majonnäs,
 gärna hemlagad
2–3 sardellfiléer
1/2 liten vitlöksklyfta
ca 25 g rucolasallad
2 msk finriven parmesanost

Annons

Tillbehör
2–3 potatisar
olivolja
salt

Garnering
persilja

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Putsa kycklinglårfiléerna och lägg ut dem på en plastskärbräda. Bred en liten klick senap i mitten av varje filé. Rulla ihop och linda in filéerna i baconskivor. Stek dem runt om i smör så att de får färg. Efterstek i ugn ca 10 min. Kolla med en sticka att kycklingen är färdig. Saften som rinner ut måste vara helt klar.

2. Caesarsås: Mixa majonnäs med sardellfiléer, vitlök och rucola. Späd med lite vatten om såsen känns för tjock. Blanda ner parmesanosten.

3. Tillbehör: Halvera potatisarna och pensla dem med lite olja. Strö över lite salt. Stek i ugnen ca 30 min.

4. Ringla såsen över kycklingen och garnera med persilja. Servera med potatishalvorna.

 

Receptet är beräknat för en person.

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!

Läs mer:

Krämig kycklinggratäng med bacon

Gratinerad kycklingfilé med mozzarella och bacon

Baconlindad kyckling med cidersås


Läs mer om:

Dela
(317)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…