Annons

Annons

Rätt temperatur för fisken!

Dela
(0)

I Hemmets Veckotidning nr 17 har vi ett recept på en krämig fiskgratäng (Smått & gott, sidan 47). Tyvärr har ugnstemperaturen fallit bort, men 175° ska den vara!

Här är receptet igen i sin helhet:

Krämig fiskgratäng

Lättlagad gratäng med smak av kaviar och dill.

Annons

4 port

Ansa, skölj och strimla 1 purjolök fint. Lägg i botten på en smord ugnssäker form. Placera 400 g fiskfilé (torsk, sej, kolja) över löken. Pressa saften från 1/2 lime över fisken. Blanda i en skål samman 21/2 dl crème fraiche, 2 äggulor, 2 krm vitpeppar, 1 msk kalles kaviar och 1 msk klippt dill. Häll såsen över fisken, strö över 11/2 dl riven ost. Tillaga i mitten av ugnen,  175°, 20–30 min, kontrollera att fiskköttet är vitt och fast.

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…