Annons

Annons

Rårakor med rom, lök och crème fraiche

Lyxiga rårakor med regnbågsrom. Snabb festmat som passar perfekt även till vardags!

Dela
(15)

Rårakor med rom, lök och crème fraiche

1 port
3 medelstora potatisar av fast sort
1/2 tsk salt
smör till stekning
3 msk crème fraiche
1 msk regnbågsrom
1/2 msk hackad rödlök
1/2 msk hackad gräslök

Servering
rucolasallad

 

Gör så här

Annons

1. Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Rör i saltet.

2. Lägg potatisen i tre högar i en het stekpanna med smör, platta till med stekspaden.

3. Stek 4–5 min på varje sida tills rårakorna fått fin färg och är knapriga i ytterkanterna. Sänk värmen om de får för mycket färg.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Lägg upp rårakorna på tallriken och dekorera fint med crème fraiche, rom och lök. Servera med rucolasallad.

 

Läs mer:

Dilldoftande fiskgratäng med räkor

Fredagspasta med räkor

Fiffiga potatisbakelser

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(15)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…