Annons

Annons

Rårakor med rom, lök och crème fraiche

Lyxiga rårakor med regnbågsrom. Snabb festmat som passar perfekt även till vardags!

Rårakor med rom, lök och crème fraiche

1 port
3 medelstora potatisar av fast sort
1/2 tsk salt
smör till stekning
3 msk crème fraiche
1 msk regnbågsrom
1/2 msk hackad rödlök
1/2 msk hackad gräslök

Servering
rucolasallad

 

Gör så här

Annons

1. Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Rör i saltet.

2. Lägg potatisen i tre högar i en het stekpanna med smör, platta till med stekspaden.

3. Stek 4–5 min på varje sida tills rårakorna fått fin färg och är knapriga i ytterkanterna. Sänk värmen om de får för mycket färg.

4. Lägg upp rårakorna på tallriken och dekorera fint med crème fraiche, rom och lök. Servera med rucolasallad.

 

Läs mer:

Dilldoftande fiskgratäng med räkor

Fredagspasta med räkor

Fiffiga potatisbakelser

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(8)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…