Annons

Annons

Räktoppad portionspaj

Dela
(0)

Portionspaj med räkor

Lyxiga pajer med nyskalade räkor på toppen. Pajerna kan gräddas i förväg, räkröran lägger du på en timme före middagen.

2 port
Pajdeg
11/2 dl vetemjöl
75 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning
1 dl hackad dill
150 g ricottaost
1/2 dl pinjekärnor
1 citron
Garnering
1 citron
100 g skalade räkor
1/2 dl hackad dill
salt och peppar

Annons

Ugn 225 °

Gör så här
1. Pajdeg: Mixa samman ingredienserna. Tryck ut degen i portionsformar. Ställ kallt 30 min.
2. Fyllning: Mixa dill och ricottaost. Blanda med pinjekärnor och rivet citronskal från 3/4 citron.
3. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 20 min.
4. Garnering: Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda räkorna med citronsaft, -skal och dill. Krydda med salt och peppar.
5. Toppa pajerna med blandningen och dekorera gärna med citronklyfta och dill.

Vill du ha fler goda pajrecept? Klicka här! 

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…