Annons

Annons

Räkrisotto med sparris och citron

En läcker och smakrik risotto med sparris och räkor. Lätt, läckert och lättlagat.

Dela
(1)

5 Smala HV25 Risotto

½ gul lök
1 msk smör
2 dl arborioris
1 dl vitt vin
5–6 dl varm kycklingbuljong
250 g grön sparris
½ citron, finrivet skal
25 g grovriven parmesan (ca ½ dl)
150 g skalade räkor

Gör så här:
1. Skala och finhacka löken. Fräs i smör i en vid kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt riset och fräs 2 min till. Häll på vinet och låt det långsamt puttra in.
2. Värm buljongen och tillsätt till riset, lite i taget, och låt sakta koka in. Rör då och då. Låt risotton bli krämig men fortfarande lös. Koka sparrisen under tiden i saltat vatten.
3. Vänd ner citronskal och ost i risotton, salta och peppra. Dela sparrisen i bitar och vänd ner tillsammans med räkor vid servering.

Annons

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…