Annons

Annons

Räkor med dipsåser!

Räkor med dipsås

Räkor med två härliga såser – kanske det godaste sättet att avnjuta färska räkor!

Räkor med dipsåser

4 port
1 kg räkor med skal
Vitlöksaioli
2 äggulor
11/2 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
Guacamole
2 avokador
2 msk pressad lime
2 vitlöksklyftor
1–2 dl crème fraiche
1 krm salt

Annons

Gör så här
1. Vitlöksaioli: Vispa gulorna kraftigt och droppa i oljan under tiden du vispar. Pressa i vitlöken och smaka av med salt.
2. Guacamole: Skala och kärna ur avokadorna. Mixa fruktköttet med limesaften. Blanda med pressad vitlök, crème fraiche och salt.
3. Servera såserna och stenugnsbakat bröd till räkorna.

Tips! Ingredienserna ska vara rumstempererade när du gör aioli, annars kan den lätt skära sig!

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…