Annons

Annons

Räk- och fetaostfylld lax med örtsås

Fetaost och räkor gör laxen till en riktig festfisk. Perfekt bjudrätt när du vill bjuda på något både gott, lyxigt och lättlagat!

Dela
(20)

Räk- & fetaostfylld lax med örtsås

4 port
4 laxfiléer à 175 g

Topping
100 g fetaost
2 dl skalade räkor
1/2 dl crème fraiche
2 msk hackad dill

Sås
2 dl crème fraiche
2 dl turkisk yoghurt
2 dl riven ost

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Skär ett längsgående snitt i varje laxbit.

Annons

2. Smula fetaosten och hacka räkorna. Blanda med övriga ingredienser till toppingen. Fördela på laxen.

3. Sås: Blanda samman crème fraiche, yoghurt och riven ost. Häll lite sås i en smord ugnsform. Placera laxbitarna ovanpå och fördela resterande sås runtomkring.

4. Gratinera mitt i ugnen ca 18–20 min.

5. Garnera med räkor, dill och rivet citronskal. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.

 

 

Läs mer:

Lättlagad lax med teriyakisås

Rödbetsgravad lax

 

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(20)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…