Annons

Annons

Rabarbertarte med vispad grädde

Tips! Tarten kan serveras såväl kall som varm.

Dela
(0)

Rabarbertarte med vispgrädde

6–8 port
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
125 g smör
2–3 msk vatten

Fyllning
500 g rabarber
300 g mandelmassa
2 ägg
1 tsk stött kardemumma

Servering
2 dl vispgrädde

Ugn 225°

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör hastigt ihop till en degboll bildats. Svep in degen i plast. Låt vila kallt minst 30 min.

Annons

2. Kavla ut degen. Lägg degen i en rund form med löstagbar botten, 24 cm i diam, eller pajform. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.

3. Fyllning: Skölj och skär rabarbern i bitar. Riv mandelmassan grovt, blanda med ägg och kardemumma. Lägg blandningen på pajdegen. Strö över rabarberna. Grädda i mitten av ugnen 20–30 min.

4. Servera med lättvispad grädde.

 

Tips! Lite fint strössel på grädden gör desserten extra festlig!

 

Läs mer

Frasig bärbakelse 

Världens snabbaste och godaste rabarberkaka

Läckra rabarberrutor i långpanna

 

Av Ellinor Varady
Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…