Annons

Annons

Rabarbersmulpaj med hallon och vit choklad

Späda rabarberstjälkarna smakar härligt i smulpaj. Servera tillsammans med lättvispad grädde till kaffet eller som dessert!

Dela
(7)

Rabarbersmulpaj med hallon och vit choklad

6 port
1/2 liter rabarber i centimeterstora bitar
100 g hackad vit choklad
200 g hallon
2 msk strösocker

Smuldeg
1¾ dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
11/2 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
75 g kallt smör

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Blanda rabarber, choklad, hallon och strösocker. Fördela blandningen i en smord pajform eller fyra portionsformar.

2. Smuldeg: Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och kokos i en skål.

3. Tillsätt smöret i mindre bitar och finfördela till en grynig massa. Fördela smuldegen över bären.

4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, vakta noga så att inte kokosflingorna bränns. Om du vill se lite av rabarber och hallon, peta lite med en gaffel så att frukten lyser igenom.

5. Servera med vispad grädde eller vaniljvisp. Sikta ev lite florsocker över.

 

Läs mer

Lyxa till smulpajen med mandelmassa

Smulpaj på annorlunda sätt

Det är smulpaj på gång

 

 

Av Bitte E:son Forsberg,

Foto: Anders Norrsell

Assistent: Lovisa Norrsell


Läs mer om:

Dela
(7)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…