Annons

Annons

Rabarbermuffins med vit choklad

Härligt att packa ner i utflyktskorgen!

Dela
(57)

Rabarbermuffins med vit choklad

ca 12 st normalstora
150 g späda rabarberstjälkar
3–4 msk strösocker
2 tsk malen kanel

Smet
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl standardmjölk
21/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g vit choklad

Annons

Garnering
Florsocker
Ugn 200°

Gör så här

1. Ansa rabarbern och hacka den fint. Blanda samman rabarberhack med socker och kanel.

2. Smet: Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och rör om.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Grovhacka chokladen och vänd ner i smeten. Vänd ner hälften av rabarbern.

4. Fördela smeten i muffinsformar och toppa med resterande mängd rabarber, formarna ska vara fyllda till ca ¾. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Pudra över lite florsocker.

 

Läs mer

Godismuffins med mockatopp

Havremuffins med äpple 

Muffins med tosca 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Assistent: Lovisa Norrsell


Läs mer om:

Dela
(57)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…