Annons

Annons

Quiche med skinka

Klassisk paj med skinka – mångas favorit!

Dela
(1)

4 port
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
1 purjolök
2 msk smör
10–12 små skivor rökt skinka

Äggstanning
4 ägg
3 dl grädde
100 g färskost
1 msk fransk senap
3 dl lagrad riven ost (västerbottens- el cheddar)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk finstrimlad persilja

Annons

Garnering
basilikablad
Ugn 225 °

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills en degboll bildas. Kör inte för länge. Lägg degen kallt insvept i plast ca 20 min. Kavla ut degen. Lägg den i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Ställ formen kallt 20 min. Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Skölj och strimla purjolöken. Stek den blank och smidig i smör. Fördela löken i pajskalet.

3. Äggstanning: Blanda ingredienserna och häll äggstanningen i pajskalet. Forma skinkskivorna till små rosor och fördela dem i äggsmeten. Peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner. Grädda pajen mitt i ugnen tills den stannat, ca 40 min.

4. Garnering: Strö basilikablad över pajen. Ringla ev lite örtolja, se separat recept, över pajen.

 

Örtolja

Mixa 1/2 dl oliv- el rapsolja med 1/2 dl blandade örter (t ex basilika och persilja) tillsammans med lite flingsalt.

 

Läs mer

Kasslerpaj med primörer

Kycklingpaj med fetaost och bacon

Kycklingpaj med sweet chili

 

Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…