Annons

Annons

Quiche med kyckling och bacon

Matig och enkel paj med kyckling, bacon och mozzarellaost. Uppskattas av både stora och små gäster.

Lantlig quiche
4–6 port
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten

Fyllning
200 g kycklingfilé
140 g bacon
1 gul lök
2 tomater
2 msk olivolja
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
salt & peppar
muskotnöt
200 g mozzarellost
krasse el ärtskott

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda ingredienserna, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel, ställ kallt i 30 min.

2. Fyllning: Strimla kycklingfilén och tärna baconet. Stek tillsammans, ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

3. Hacka löken och dela tomaterna i bitar. Låt puttra sakta i olivoljan i 5 min.

4. Lägg lök och tomater i botten av pajformen, fördela kyckling- och baconröran över.

5. Vispa ägg och grädde. Krydda med salt, peppar och några riv muskotnöt. Riv osten. Häll äggstanningen över pajen och strö osten över. Grädda mitt i ugnen, ca 40 min. Toppa med krasse och/eller ärtskott.

 

Läs mer

Baconlindad kycklingfilé 

Kycklingpaj med fetost och bacon

Purjolökspaj med bacon

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

 

 

Läs också:

Dela
(3)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…