Annons

Annons

Quiche med kyckling och bacon

Matig och enkel paj med kyckling, bacon och mozzarellaost. Uppskattas av både stora och små gäster.

Dela
(194)

Lantlig quiche
4–6 port
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten

Fyllning
200 g kycklingfilé
140 g bacon
1 gul lök
2 tomater
2 msk olivolja
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
salt & peppar
muskotnöt
200 g mozzarellost
krasse el ärtskott

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda ingredienserna, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel, ställ kallt i 30 min.

2. Fyllning: Strimla kycklingfilén och tärna baconet. Stek tillsammans, ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

3. Hacka löken och dela tomaterna i bitar. Låt puttra sakta i olivoljan i 5 min.

4. Lägg lök och tomater i botten av pajformen, fördela kyckling- och baconröran över.

5. Vispa ägg och grädde. Krydda med salt, peppar och några riv muskotnöt. Riv osten. Häll äggstanningen över pajen och strö osten över. Grädda mitt i ugnen, ca 40 min. Toppa med krasse och/eller ärtskott.

 

Läs mer

Baconlindad kycklingfilé 

Kycklingpaj med fetost och bacon

Purjolökspaj med bacon

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

 

 


Läs mer om:

Dela
(194)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…