Annons

Annons

Purjolökspaj med bacon

Prova vår lättlagade paj med färdigköpt smördeg och mild purjolök. Det härligt krispiga baconet blir pricken över i:et!

Dela
(50)

Purjolökspaj med bacon

4 port
1 pkt smördeg, ca 400 g
2 purjolökar
1 pkt bacon, 140 g
2 ägg
1½ dl crème fraiche
50 g riven mozzarellaost
1 dl mjölk
salt och peppar

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Lägg smördegsplattorna så de täcker botten i en form med löstagbar botten, ca 35×11 cm. Skölj purjolöken, skär det vita i fyra delar på längden och i lagom långa stavar för att få plats på bredden i formen. Dela baconet mitt itu och stek i torr stekpanna.

Annons

2. Vispa äggen och rör i crème fraiche, riven mozzarellaost och mjölk. Salta och peppra lätt.

3. Lägg purjolöksstavarna i formen med en skiva bacon mellan varje. Häll över äggstanningen och grädda mitt i ugnen 25–30 min.

 

Läs mer:

Kantarellpaj med ädelost och bacon

Kalaspaj med tomat och skinka

Pestofylld gran av smördeg

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(50)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…