Annons

Annons

Purjolöks- och chorizogratäng

Lättlagad gratäng som får massor av smak från den mustiga korven! 

Annons

Purjolöks- och chorizogratäng
4 port
500 g purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
2 dl vatten
3 chorizokorvar
2 ägg
3 dl vispgrädde
2 tsk färsk timjan
salt & peppar
150 g riven ost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Ansa och strimla den vita delen av purjolöken. Hacka vitlöken. Stek purjolök och vitlök i olja i en gryta tills det blir glansigt. Häll över vattnet och låt koka sakta 10 min.

2. Häll av vattnet. Dela chorizon i bitar. Blanda purjolök och chorizo, lägg i smord ugnsform.

3. Vispa samman ägg och grädde, krydda med timjan, salt och peppar. Häll äggblandningen i formen, strö över riven ost och grädda ca 30 min, tills gratängen fått fin färg.

Tips! Gillar du stark mat så välj en het chorizokorv, annars går det lika bra med en mildare variant.

 

Läs mer:

Krämig bacongratäng

Whiskykyckling med klyftpotatis 

Kasslergratäng med krämig ostsås 

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…