Annons

Annons

Purjolåda med kassler

Dela
(2)

Purjolökslåda med kasslerHärlig gratäng som passar till både vardag och fest!

Purjolökslåda med kassler
4 port
700 g mjölig potatis
400 g kassler
200 g brysselkål
10 dl skivad purjolök
Béchamelsås
30 g smör
½dl vetemjöl
5 dl valfri grädde
2 msk hackad salvia el 1 tsk torkad
1 msk söt senap
150 g gratängost
Garnering
skivad purjolök
brysselkålblad
färsk salvia
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Skala och skiva potatisen. Skär kasslern i strimlor. Förväll brysselkålen och potatisen i lättsaltat vatten 10 min. Häll av vattnet.
2. Varva potatis, kassler, brysselkål och purjolök i smord ugnsfast form.
3. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och späd med grädden. Låt koka några minuter under omrörning. Krydda med salvia och rör i senapen, smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt osten och låt den smälta ner.
4. Häll såsen över gratängen och ställ in i ugnen ca 35 min. Garnera med purjolök, några brysselkålblad och färska salviablad.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Recept på fler läckra gratänger hittar du här: 

Krämig köttfärsgratäng

Lyxig fisk- och skaldjursratäng

Pastagratäng med bacon

 

 

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…