Annons

Annons

Prinsessrulle med daim och nougat

Bjud dina nära och kära på en julfika med extra allt! Under prinsessrullens maffiga chokladtäcke gömmer sig både daim, marsipan och nougat.

Dela
(337)

Prinsessrulle med daim och nougat

ca 20 bitar
400 g marsipan eller mandelmassa
ca ½ dl hackad daim
200 g nougat
ca ½ dl hackade mandelspån
1 grönt marsipanlock (ca 200 g)

Garnering
100–150 g mörk choklad
½–1 dl krossad daim
strössel, t ex guldkulor

Annons

Gör så här:

1. Kavla ut marsipanen/mandelmassan tillsammans med daimhacket till en rektangel, ca 20×24 cm.

2. Låt nougaten mjukna men inte smälta (mikra på låg effekt).

3. Bred nougaten ovanpå marsipanen/mandelmassan och strö över mandeln. Låt stelna lite. Skär till marsipanlocket så att storleken stämmer för att lägga ovanpå. Rulla ihop.

4. Garnering: Smält chokladen och bred ut den på och runt rullen. Garnera med daimkross och strössel. Låt stelna.

 

Tips!

Marsipanlocket kan även läggas utanpå rullen som då blir grön.

 

Läs mer:

Mumsig marsipanlimpa

Romrussintryffel

Polkagrisknäck

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(337)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…