Annons

Annons

Potatissallad med brynt smör

Gott i potatissalladen: olika sorters bönor – brytbönor, vaxbönor eller haricots verts. Du kan också välja bara en sort. Perfekt för kräftkalas eller buffé.

Dela
(8)

Potatissallad med brynt smör och dillcrème.

4 port
1 kg små potatisar
4 späda morötter
1 rödlök
2 rejäla nävar av valfria bönor
150 g sockerärter
saft av 11/2 citron
2 msk finhackad persilja
4 msk olivolja
200 g smör

Garnering
kryddgrönt
Gör så här

Annons

1. Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, ånga av potatisen och låt den kallna. Halvera potatisarna. Ansa morötterna. Dela dem ev på längden. Koka i lättsaltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet.

2. Skala och finhacka löken. Ansa samtliga bönor och koka dem i lättsaltat vatten.

3. Blanda bönor, morötter, lök, citronsaft, persilja och olivolja. Vänd ner potatisen. Lägg upp i skål eller på ett stort fat.

4. Bryn smöret och häll det över potatisen. Garnera med kryddgrönt.

 

Läs mer

Piffa till kräftorna

Gott till skaldjur

Härlig paj med kantareller

 

Av Bitte E:son Forsberg

Assistent: Linnéa Eriksson

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(8)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…