Annons

Annons

Pocherade ägg med baconströssel

En nyttig lunch med pocherat ägg och krispigt bacon med ringlad basilikaolja över.

Dela
(1)

Äggsallad

4 ägg
1 liter vatten
1 msk ättiksprit (12%)
½ msk salt
isvatten
2 skivor bacon
2 skivor lantbröd (60 g)
½ finriven vitlöksklyfta
70 g babyspenat
Basilikaolja
¼ kruka basilika
2 msk olivolja
1 msk vatten
finrivet skal av ½ citron
½ msk pressad citronsaft
salt

Annons

Gör så här

1. Koka upp vatten, ättika och salt i en vid kastrull. Sänk värmen så det sjuder. Knäck äggen ett och ett i en kopp och häll försiktigt i vattnet. Pochera 2 ägg i taget i ca 3 min. Ta upp med hålslev och lägg i isvatten.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Stek baconskivorna knapriga, hacka fint. Tärna brödet och stek i baconfettet med vitlöken.

3. Basilikaolja: Mixa basilikabladen med olja och vatten. Smaka av med citronskal och saft samt salt.

4. Lägg upp äggen på spenaten, strö över bacon och krutonger och ringla över basilikaoljan.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…