Annons

Annons

Plommon och valnötsmarmelad

Passa på att plocka när träden är fulla av söta frukter! Tillsammans med krispiga valnötter blir plommonmarmeladen något alldeles extra. 

Plommon och valnötsmarmelad

3 burkar
1 kg plommon
1 apelsin, skal och saft (helst ekologisk)
3 ½ dl syltsocker
1 kanelstång
50 g valnötter

Gör så här

1. Dela plommonen, kärna ur och skär i bitar. Lägg i en tjockbottnad kastrull. Riv över skalet från apelsinen och pressa i saften.

Annons

2. Tillsätt syltsocker och kanelstång, koka under omrörning i 5 min.

3. Lägg i grovt hackade valnötter och häll upp på burkar. Förslut och förvara svalt.

 

Läs mer

Prova syltad squash

Gör läcker hallonmarmelad

Koka krusbärschutney med sting 

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…