Annons

Annons

Plommon och valnötsmarmelad

Passa på att plocka när träden är fulla av söta frukter! Tillsammans med krispiga valnötter blir plommonmarmeladen något alldeles extra. 

Dela
(0)

Plommon och valnötsmarmelad

3 burkar
1 kg plommon
1 apelsin, skal och saft (helst ekologisk)
3 ½ dl syltsocker
1 kanelstång
50 g valnötter

Gör så här

1. Dela plommonen, kärna ur och skär i bitar. Lägg i en tjockbottnad kastrull. Riv över skalet från apelsinen och pressa i saften.

Annons

2. Tillsätt syltsocker och kanelstång, koka under omrörning i 5 min.

3. Lägg i grovt hackade valnötter och häll upp på burkar. Förslut och förvara svalt.

Gilla Hemmets på Facebook

 

Läs mer

Prova syltad squash

Gör läcker hallonmarmelad

Koka krusbärschutney med sting 

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…