Annons

Annons

Plockmat med pilgrimsmusslor

Milda smaker från blomkål och musslor samsas väl med såväl hettan från chilin som beskan från endiven.

Annons

Plockmat med pilgrimsmusslor

8 pilgrimsmusslor
2 limer
1 msk rapsolja
1 msk smör
3 msk färsk koriander
1 krm finhackad chili
salt och peppar

Blomkål, kräm och garnering
1/2 blomkålshuvud
1 dl vispgrädde
1 endiv
ev 1 krm finhackad chili

Gör så här

1. Blomkål: Skär blomkålen i små buketter, skär 16 tunna skivor av buketterna och spara dessa till garnering.

2. Blomkålskräm: Koka resterande blomkål mjuk i vispgrädde, 1–2 min. Häll av grädden. Mixa blomkålen till ett mos och smaka av med salt och peppar.

3. Riv skalet från limerna.

4. Hetta upp rapsolja och smör i stekpanna, lägg i pilgrimsmusslorna Tillsätt saften från 1 lime, hälften av koriandern samt chili. Stek musslorna ett par min på varje sida, ös med olja/smör under tiden. Krydda med salt och peppar. Lägg musslorna på hushållspapper och låt rinna av.

5. Fördela blomkålskrämen på endivblad, lägg på en mussla.

6. Dekorera med finskuren blomkål, limeskal, resten av koriandern och ev lite chili. Ringla över lite rapsolja.

 

Rätten är tänkt som en del av en buffé och räcker då till 8 personer.

 

Läs mer

Gratinerade musslor

Läcker och lättlagad buffé

Så mycket mat och dryck behövs till kalaset

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…